Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ocak 2010 Pazartesi - 08:52

Yasama, yürütme ve yargı, Köşk’e çıkıyor

İktidar ve yargı Köşk’te

Yasama, yürütme ve yargı, Köşk’e çıkıyor

Cumhurbaşkanı Gül, yeni yıl nedeniyle yasama, yürütme ve yargının zirvesine Çankaya Köşkü’nde yarın yemek verecek. Yemeği ‘Gül’ün iktidarla yargıyı yakınlaştırma çabası’ olarak yorumlayan muhalefetten tepki yağarken, en sert eleştiri CHP’li Canan Arıtman’dan geldi.

İktidar ve yargı Köşk’te
Cumhurbaşkanı Gül, yarın yasama, yürütme ve yargıyı Çankaya Köşkü’nde aynı yemekte bir araya getirecek. Muhalefet ise, ‘yargı ile hükümeti yakınlaştırma çabası’ olarak nitelendirdiği bu yemeğe tepki gösteriyor
Haber:Önsel ÜNAL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yılın ilk haftasında yasama, yürütme ve yargının başkanları ile yeni yıl yemeğinde bir araya gelecek. Çankaya Köşkü’ndeki yarın verilecek yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Tuğrul Arıbal, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış davet edildi.

Baykal karşı çıkmıştı
Yarınki yemekte 2009’un genel bir değerlendirilmesinin yapılması, yargıda dinleme, suikast girişimi iddiaları gibi tartışma yaratan konuların gündeme gelmesi bekleniyor. Geçen yıl verilen yemeğe CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tepki göstermişti. Baykal, yemeği Gül’ün “erkler zirvesi” ni, “hükümet ile yargı organlarını yakınlaştırma çabası” olarak değerlendirerek, “Cumhurbaşkanının yargıyı iktidarla yakınlaştırma yemeği anayasamız açısından sakıncalıdır. İktidar ile biraraya getirilmesi anayasamızın kuvvetler ayrılığı bakımından tartışma yaratacak bir konudur” diye konuşmuştu.
 
Halkın gazını
alma toplantısı
MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasama, yürütme ve yargının zirvesini bir araya getirmesini değerlendirdi. Yunusoğlu şunları söyledi: “Gül’ün halkı hoşnutsuzluğa sevkedebilecek ’ne oluyor, neler oluyor, nereye gidiyoruz’ yönündeki fikirleri ortadan kaldırabilmek için böyle bir toplantı düzenlemiş olabileceğini düşünüyorum. Şimdiye kadar bu tür girişimlerin çok fazla sonuç vermediğini, bu tür girişimlerin sonuca ulaşmakta, problemlere çözüm bulmaktan ziyade bir gösteri niteliğinde, halkın gazını alma yönünde gördüğümüz için bu toplantının bu niyetle yapıldığı endişesi içerisindeyiz. Yine de olumlu düşünmek istiyoruz. Toplantının çözümler bulabilmek amacıyla olacağı ümidini taşımak istiyoruz.”
 
‘Önce psikiyatristlerle toplansınlar’
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yargı mensupları ile değil, psikiyatristlerle toplanması gerektiğinin söyledi. AKP’nin hukuku katlettiğine vurgu yapan Arıtman, “Ben hiçbir şekilde Cumhurbaşkanını hükümetten ayrı tutmuyorum.Cumhurbaşkanı da sonuçta AKP’nin bir siyasetçisidir. Ülkeyi geriyorlar, bütün dengelerini alt üst ediyorlar, anormal hale getiriyorlar sonra da bu tür toplantılarla topluma bir şeyler yapıyoruz havası vermeye çalışıyorlar. Hukuku katlediyorlar” dedi.

İktidar suikast paranoyasına büründü
Arıtman sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakimler, savcılar bir paronaya içine girmiş, askeri alışverişlerine kadar inceliyorlar. Bunların ülkeye rahatlama getirmesi mümkün değildir. Buradan Türkiye’nin içine düştüğü karamsar tabloyu düzeltecek sonucun çıkması mümkün değildir. Bu iktidarın ülkenin iç ve dış güvenliğini sağlayacak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin attığı her adımına şüpheyle bakmaktadır. Bunu yapan bir iktidarın bu tür toplantıyla ülkede yaratılan gerilimin, hukuksuzluğun ortadan kaldırması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Yüksek Yargı mensupları ile toplanacağına önce psikiyatristlerle toplansınlar. İktidar bir suikast paranoyasına bürünmüştür. Bu tablo, bu paranoyik davranışlar toplumun da ruh sağlığını bozmaktadır. Toplumsal halk sağlığı problemi ortaya çıkmaktadır. Bence çözüm paronaya içerisindeki iktidarın psikiyatrik destek alması gerekmektedir. Halkımızın da bir an önce ruh sağlığını bozan bu iktidardan kurtulması gerekmektedir. Bence Cumhurbaşkanı psikiyatristlerle toplanmalıdır.”

 
Ruhban Okulu’na Batı Trakya kriteri
 
Başbakan maçta yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ruhban Okulu’na Batı Trakya kriteri
Erdoğan, Ruhban Okulu’nun açılması konusunda, “İlgili bakan arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyor.
ANKARA’DA NE OLUYOR?
TEK SORU, ON YANIT
Sigaraya büyük zam! İşte fiyatlar!
Sigaraya beklenen zam geldi... Hükümetin yaptığı zamdan sonra sigara firmaları ...
 
2010'un ilk petrol müjdesi
7 aydan beri Türk mühendisleri ve işçileri zorlu doğada petrol arıyorlardı. ...
Boş kadrolara öğretmen ataması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 163 kadrolu, 6 bin 46 sözleşmeli olmak üzere ...
Asya'da dev bir ticaret bölgesi kuruluyor
Doğu Asya'da, Avrupa Birliği ve Kuzey Amerika serbest ticaret bölgesine ...
 
Spikerden Baydemir'e: Has..tir git dağa
Avrasya Tv spikeri canlı yayında Osman Baydemir'e çaktı.
Gökçek'ten yeni yıl incileri
Melih Gökçek, CHP'den seğmen oynamasına kadar ilginç açıklamalarda bulundu
AKP'de kozmik oda kavgası
AKP'li Çamuroğlu, Bakan Günay'a ateş püskürdü: Allah insanı şaşırtmasın!
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri