Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde kişisel ve banka bilgilerinin kaydedildiğine dikkat çekti. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını sonrası e-ticaretin arttığını ve teknolojinin gelişmesiyle alışveriş alışkanlıklarının giderek daha fazla çevrimiçi platformlara kaydığını belirtti. İnternet alışverişlerinde kişisel verilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık riski konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, şu önerilerde bulundu:
"Yurtiçi alışverişlerde, internet sitesinin Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmış güvenilir e-ticaret sitesine sahip olup olmadığına bakılmalı. Ayrıca, sitenin adresi ve uzantısı mutlaka kontrol edilmelidir. Yurt dışı alışverişlerinde ise daha dikkatli olunması gerekir. Yurt dışı siteler, kişisel ve banka bilgilerini kaydediyor. Özellikle yabancı merkezli siteler, Türkiye'de temsilci bulundurmadığı için yaşanacak sorunlarda çözüm bulmak zorlaşıyor. Bu nedenle tüketiciler, yurt dışı alışverişlerde ekstra dikkatli olmalı. Kullanıcı sözleşmeleri ve veri işleme izinleri alındığında, verilerin nasıl saklandığı ve üçüncü taraflarla paylaşılıp paylaşılmadığı konusunda tüketiciler çoğu zaman bilgi sahibi olamayabiliyor, bu da dikkat edilmesi gereken bir başka husus."
Fiyatların cazip gibi göründüğünü belirten Kılıç, yurt dışı sitelerden alışveriş yaparken, kar elde etmeye çalışırken daha büyük zararlara yol açılmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat de, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu belirterek, "Kişisel ve banka bilgileri verilen sitelere karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması çok önemli. Özellikle Çin merkezli e-ticaret sitelerinde Türkiye'de muhatap bulamadığı için yaşanan zararların giderilmesi mümkün olmuyor," şeklinde konuştu.