Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SPOR
30 Eylül 2019 Pazartesi - 12:20

Zafer ‘Güçlüler’in

Oyunun ilk yarısında önemli pozisyonları kaçıran taraf Gençlerbirliği oldu. Ankaragücü ikinci devrenin başında iki gol bulup avantajı eline aldı. Toure’nin golü skoru belirledi.

Zafer ‘Güçlüler’in

Başkent futbolunun iki önemli değeri; Ankaragücü ile Gençlerbirliği, 7 yıl aranın ardından Eryaman Stadı’nda karşı karşıya getiren derbide kazanan 2-1’lik skorla Ankaragücü oldu. Maçın hakemi Ümit Öztürk, karşılaşmanın 30. dakikasında Pinto’ya yapılan sert hareket sonrasında kendisine aşırı tepki gösteren Ankaragücü teknik direktörü Metin Diyadın’i kırmızı kartla tribünlere yolladı. Maça hızlı başlayan taraf Gençlerbirliği’ydi. 8. dakikada Moke’nin savunmadan çıkarken kaptırdığı topla, Ahmet Oğuz ceza alanına girdi. Ortaya çıkardığı topa Candeas vurdu savunmaya çarpan top kornere gitti. Bir dakika sonra bu kez golü kaçıran Ankaragücü oldu. Sedat’ın uzun pasına hareketlenen Orgill, Toure’den sıyrıldı. Ceza alanı içinden attığı sert şut üstten auta çıktı.32. dakikada Polomat’ın serbest vuruşunu kaleci Korcan kornere çeldi.

34. dakikada Polomat soldan hareketlenip ortaladı. Sio’nun kafa vuruşu kaleye doğru giderken Pazdan, topu uzaklaştırdı.

44. dakikada Gençlerbirliği mutlak gol pozisyonunu değerlendirmedi. Sesssegnon’un derin pasını alan Sio, boş durumdaki Ayite’yi gördü. Ayite’nin zayıf vuruşunu Korcan, ayaklarıyla kornere gönderdi. İlk yarı golsüz tamamlandı.

51. dakikada Ankaragücü etkili geldi. Atağı başlatan Pinto, seri paslar ve hareketlerin sonucunda ceza alanine sokuldu. Pasını İlhan’a uzattı. İlhan yerden zayıf bir vuruşla topu dışarı yolladı.

56. dakikada Ankaragücü öne geçti. Faty’ın korneri ceza alanını karıştırdı. Karambolde topa son vuran Pazdan’ın şutu çizgi üzerindeyken, topu çıkarmak isteyen Candeas, kendi ağlarını havalandırdı.

60. dakikada Hasan yerden ortaya çıkardı. Faty’in şutu kaleci Ertaç’ta kaldı.

67. dakikada Kitsiou, topu getirip ortaya çıkardı. Orgill’in vuruşunu Ertaç çeldi, İlhan tamamlayıp,skoru 2-0’a getirdi.

75. dakikada Toure’nin ceza alanı dışından attığı şut savunmaya çarpıp, kaleciyi yanılttı ve ağlara gitti: 2-1.

NOTLAR:

RÖVANŞI ALDI

* Sezon öncesinde, iki takımı karşı karşıya getiren TSYD Ankara Kupası’nda kazanan 2-0’lık skorla Gençlerbirliği olmuştu. Ankaragücü, dünkü sonuçla bu maçın rövanşını almış oldu.

* Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönen Gençlerbirliği, Kayserispor ile birlikte galibiyet alamayan tek takım olarak kaldı.

* Başkent’in iki önemli temsilcisi, dünkü mücadeleyle birlikte resmi maçlarda, 81. kez karşılaştı. Ankaragücü galibiyet sayısını 32’ye çıkardı. Bu maçlarda Gençlerbirliği 26 kez kazanırken 23 maçta berabere bitti. 2 takım liglerde ise 75 kez derbi mücadelesine çıktı. Bu karşılaşmalarda Ankaragücü 28’inci kez sevindi.

* Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasında oynanan son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanan sarı-lacivertliler, bu hasrete dün son verdi. Bu süreçteki 7 maçta Gençlerbirliği, galip gelirken, 3 maç berabere bitti.

* Süper Lig’in ilk 5 haftasında duran toptan en fazla gol yiyen iki takımdan biri olan Gençlerbirliği bu kötü grafiğini dün de sürdürdü.

* Ankaragücü taraftarı yönetime tepki olarak başkent derbisine daha önceki maçlara oranla fazla ilgi göstermedi. Önemli taraftar grubu ‘Gecekondu’ tribünlere Gençlerbirliği’nin efsane başkanı İlhan Cavcav’ın resminin olduğu döviz astı. Taraftarlar 2-1’lik galibiyete rağmen, maç sonunda yönetim istifa diye bağırdı.

* Gençlerbirliği’nde Saido Diallo, Ankaragücü’nde Canteros ve Cebrail sakatlıkları nedeni ile maçta forma giymedi. Ankaragücü’nün Hırvat savunmacısı Ante Kulusiç, bir dönem formasını giydiği eski takımı Gençlerbirliği’ne bir resmi maçta rakip oldu.

 
Gözde lokasyona yeni yaşam projesi
 
ANGİAD üyelerine mobil kolaylık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telekom’dan gençlik yatırımı
Mavi-beyazlı ekibin başkanı Yusuf Kıraç, “Ankara’nın lokomotif takımı ...
Gençler baskıyı kıramadı
Kırmızı-siyahlılar, Lider Alanyaspor ile Eryaman Stadı’nda 1-1 berabere ...
Sultanlar ve Ankara manşetleri süsledi
Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın önemli bölümüne ev sahipliği ...
 
Tehlikeli zıtlaşma
Ankaragücü’nde, yönetim ile taraftar arasındaki çatlak, her geçen gün ...
Tepkiyle açıldı farkla kapandı
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç boyunca yönetimi istifaya davet etti. ...
Yeni sayfa yeni umut
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, bu karşılama öncesinde ...
 
İster bisikletle ister yürüyerek
Başkent, ‘Birlikte Yürüyelim’ temasıyla dün başlayan ve 22 Eylül’e kadar ...
Aile dayanışması
Milli cimnastikçi Kamelya Tuncel, Azerbaycan’da bugün başlayacak Dünya ...
Hentbolda milli kamp
A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2020 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri