Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2020 Salı - 11:23

Piyasalar güç kazanmaya çalışıyor

ABD’den gelecek bilançoların önem derecesinin yüksek olması piyasaların bilançolara hassasiyetinin artmasına neden olabilir.

Piyasalar güç kazanmaya çalışıyor

Korona virüs vaka sayılarındaki artış ve ABD ile Çin arasındaki gerilim piyasaları durgun bir performans sergilemeye iterken Fed’in yarın sonuçlanacak toplantısında güvercin mesajlar vereceği beklentisi, Senato’ya sunulan 1 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni teşvik paketi ve iki ayrı korona virüs aşı çalışmasında son aşamaya yaklaşılması önemli bir baskı oluşmasını engelliyor. Haftanın devamında takip edeceğimiz, içeride Enflasyon Raporu dışarıda ise FOMC toplantısı ve ABD GSYH rakamı gibi önemli konu başlıkları öncesinde keskin bir hareket beklemesek de gün içinde yukarı yönlü hareket etme isteğinin ağır basacağını tahmin ediyoruz. Günün devamında varlık fiyatlarına yön verebilecek bir makroekonomik veri bulunmuyor. Bu noktada ABD’den gelecek bilançoların önem derecesinin yüksek olması piyasaların bilançolara hassasiyetinin artmasına neden olabilir.

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul 1200 puana takılmaya devam ediyor. Dün genel olarak sakin bir performans sergileyen BIST-100 endeksi 1200 puanın üzerini test etse de bu bölgenin altında kalmaya devam ediyor. Teknik olarak baktığımızda endeksin görünümünde anlamı bir değişim görmüyoruz. Bu kapsamda Mart ayından bu yana yukarı yönlü kanala bağlı kalmaya devam eden endeksin daha yüksek seviyeleri hedeflediğini söylemek mümkün. Ancak 1200 seviyesinin sıklıkla test ediliyor olmasına karşın kırılamaması momentum kaybı yaratıyor. Dolayısıyla kısa vadede bu seviyenin üzerinde kapanış yapılıp yapılamayacağını izlemeye devam ediyoruz.

 

 

EUR/USD giderek güç kazanıyor. ABD tahvil faizleri aşağı yönlü hareketini sürdürürken dolar endeksi üzerindeki baskının da giderek daha belirgin bir hale geldiğini görüyoruz. Bu da özellikle destek fonu konusunda AB liderlerinin uzlaşmasının ardından momentum kazanan EUR/USD’nin yukarı yönlü eğilimini güçlü şekilde devam ettirmesini sağlıyor. ABD’de beklenen teşvik paketinin gerekli onayları alması durumunda ise risk iştahı destek bulacağı için bunun da parite lehine çalışması şaşırtıcı olmayacaktır. Dolayısıyla EUR lehine görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Teknik açıdan ise aşırı alım bölgesine gelinmiş olması momentum kaybı yaşanmasına neden olabilir.

 

USD/TL bant hareketini yukarı yönlü kırıyor. Doların küresel ölçekte baskı altında olmasına ve paritedeki yukarı yönlü eğilime karşın USD/TL’de belirgin bir değişim göze çarpmıyordu. Ancak küresel piyasaların lehte hareketine karşın TL’nin dolar karşısında zayıflığının arttığını görüyoruz. Teknik açıdan bakıldığında bant hareketini bozacağı için gün sonunda 6,87’nin üzerinde rakamlar oluşmasının risk yaratabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda kurun gün içinde yeniden 6,85’e doğru geri çekilip çekilemeyeceğini yakından takip edeceğiz. Günlük bazda hareketlilik yaratma potansiyeli düşük olsa da yarınki enflasyon Raporu ve FOMC toplantısı TL’nin kısa vadeli görünümü açısından daha net bir tablo oluşmasını sağlayabilir.

 

Ons altın zirveyi sevdi. Ons altın tarihi zirveye ulaşmış olsa da korona virüse ilişkin endişeler sürdükçe değerli metallerin dirençli bir görünüm sergilemesini bekleriz. Aşı haberlerinin somut sonuçlarla birlikte risk iştahını desteklemesi durumunda bunun güçlü kâr satışlarını tetikleyebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yine de özellikle likidite koşullarının ve para politikalarının lehte olması nedeniyle korona virüs endişe kaynağı olmaktan çıksa bile değerli metallerin orta-uzun vadede iyimser bir performans sergileyeceğini tahmin ediyoruz.

Kaynak:ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş
Hibya Haber Ajansı

 
Çin’in geliştirdiği AG600 amfibi uçak ilk uçuşunu gerçekleştirdi
 
Türk tipi kahvaltı en sağlıklısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın yükselişi
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 16,395,957 – tedaviye pozitif ...
Trump"Aşı denemesinde son aşamaya geçilecek"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan sayılara göre, günlük ...
Altın rekor seviyede
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 16,199,931 – tedaviye pozitif ...
 
ABD, Huawei'nin bazı çalışanlarına vize yasağı getirdi
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yaptığı açıklamada, küresel düzeyde insan ...
ABD-Çin arasında siyasi gerilim devam ediyor
BIST 100 endeksi, Cuma gününü yüzde 0,14 değer kazanarak günü 1.192 puandan ...
Altın rekorla haftaya başladı
Paladyum da diğer kıymetliler gibi yeşil bir haftayı geride bıraktı ve ...
 
Taze meyve sebze ihracatçılarından pandemi döneminde ihracat rekoru geldi
Yaş meyve sebze sektörü, pandemi döneminde üretiminin devam etmesinde ...
Pandemide Bitcoin’e olan güven arttı
Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kripto para ...
20-24 Haftası Ekonomik Gelişmeler
Haftanın Özeti - Bu hafta yurt içi piyasaların odağında TCMB’nin faiz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri